Airborne Herdenking Arnhem-West terug na Covid-periode.

Op vrijdagmiddag 16 september 2022 vond bij het monument “Remember September 1944”, op het Nassauplein in de Arnhemse wijk Lombok, weer de jaarlijkse Airborne-herdenking plaats.

De afgelopen twee jaar was er vanwege de Covid-maatregelen slechts een kleine beperkte herdenking mogelijk, maar dit jaar werd er weer met veel publiek herdacht.

Tijdens deze herdenking worden alle Britse militairen en ook Arnhemse burgers herdacht, die tijdens de Slag om Arnhem, in het gebied tussen het spooremplacement van het station Arnhem, in de wijk Lombok en op en rond de Utrechtseweg en Onderlangs zijn gesneuveld of tijdens de gevechten zijn omgekomen.

Arjan Vrieze Photography.
Grote publieke belangstelling voor de Airborne-herdenking op vrijdag 16 september 2022, op het Nassauplein in Lombok, t.g.v. de 78-ste herdenking van de Slag om Arnhem.
Arjan Vrieze Photography.

Deze herdenking is een initiatief van het Comité Airborne Herdenking Arnhem-West. In dit comité wordt samengewerkt door de wijk Arnhem-West (Lombok), de West Arnhemsche Muziekvereeniging en het Montessori College Arnhem. Deze op de Utrechtseweg gevestigde onderwijsinstelling heeft het monument ook officieel geadopteerd.

Namens het Comité Airborne Herdenking Arnhem-West werd een krans gelegd door: v.l.n.r Henny Kolster, Edwin Buisman en Britt Ketels.
Arjan Vrieze Photography.

Tijdens de herdenking werd een belangrijke rol worden vervuld door de leerlingen van het Montessori College Arnhem. Zij zijn het immers die in de komende jaren de herinnering aan de opofferingen van de geallieerde militairen van september 1944 levend moeten houden. Dus bijna letterlijk; “Remember September 1944”. Ook wethouder Marco van der Wel van de gemeente Arnhem, de tweede Secretaris van de Britse ambassade in Den Haag, Alex Keighley en Lt. Kolonel Liam Cradden van The Parachute Regiment legden een krans.

Meer foto’s en video op de media pagina

Geef een reactie