The Arnhem Boys schenken Airborne-tulpen aan Montessori College Arnhem.

De bekende Britse Airborne-organisatie The Arnhem Boys zal in het kader van de onlangs gestarte Airborne Tulips Memorial Appeal op dinsdag 1 november 2022 honderden Airborne Tulips aanbieden, aan de leerlingen van het Montessori College Arnhem. Het plan is om de tulpen, die de bekende kleurvan The Parachute Regiment hebben, te planten in de tuin rond het Montessori College Arnhem aan de Utrechtseweg. De school krijgt de bloemenhulde als dank voor de jaarlijkse deelname van de leerlingen en hun docenten, aan de Airborne-herdenking op het nabij gelegen Nassauplein in de wijk Lombok. Op uitnodiging van het Comité Airborne Herdenking Arnhem-West, neemt het Montessori College Arnhem deel aan de herdenking ter nagedachtenis aan de Britse parachutisten en Arnhemse burgers, die omkwamen bij de gevechten tijdens de Slag om Arnhem in en rond de Utrechtseweg en in Lombok.


The Arnhem Boys willen met hun Airborne Tulips Memorial Appeal de herinnering levend houden aan alle Geallieerde militairen, die in september 1944 hebben gevochten tijdens Operatie Market Garden. Daarbij is volgens deze in het Britse Manchester gevestigde organisatie, met name de betrokkenheid van de jeugd van groot belang om de geschiedenis van de Slag om Arnhem levend te houden.


Namens The Arnhem Boys en de Airborne Tulips Memorial Appeal zal mevrouw Amanda Slotboom op dinsdag 1 november 2022 om 14.00 uur, de tulpen aanbieden aan de leerlingen en de directeur van het Montessori College Arnhem. De feestelijke overhandiging vindt plaats in het gebouw van het MCA, Utrechtseweg 174, Arnhem.

Geef een reactie