De Herdenking

Sinds 2016 vindt jaarlijks op de vrijdag van het herdenkingsweekend van de Slag om Arnhem op het Nassauplein in de wijk Lombok in Arnhem een herdenking plaats bij het monument “Remember September 1944”. Tijdens deze plechtigheid worden alle Britse soldaten en Arnhemse burgers herdacht die tijdens de Slag om Arnhem zijn gesneuveld of omgekomen bij gevechtsacties in Arnhem-West.

Logo Montessori College Arnhem

Deze herdenking wordt georganiseerd door het Comité Airborne Herdenking Arnhem-West in nauwe samenwerking met het Montessori College Arnhem en de West Arnhemsche Muziekvereeniging.

De herdenking vindt plaats bij het monument “Remember September 1944” dat in 1987 werd onthuld door generaal-majoor Roy Urquhart, commandant van de Britse 1st Airborne Division. Dit monument is ontworpen door de Arnhemse goudsmid Ad. van Wordragen, die een koperen plaat gebruikte voor de gedenkplaat uit het puin van het St. Elisabeths Gasthuis, dat tijdens de gevechten zwaar beschadigd raakte.

Logo West Arnhemsche Muziekvereeniging

Tijdens deze herdenking, die reflecteert op de offers die in september 1944 zijn gebracht, wordt ook bewust verbinding gemaakt met de toekomst, met de jeugd. Bij de herdenking op het Nassauplein spelen leerlingen van het Montessori College Arnhem een centrale rol. Op deze manier vertegenwoordigen ze in alle opzichten “The Bridge to the Future”.