Beperkte Airborne-herdenking in Arnhem-West.

Op vrijdagmiddag 17 september 2021 zal weer de jaarlijkse Airborne-herdenking worden gehouden op het Nassauplein in de Arnhemse wijk Lombok. Met deze plechtigheid worden alle Britse soldaten en Arnhemse burgers herdacht, die tijdens de Slag om Arnhem zijn gesneuveld of omgekomen bij gevechtsacties in Arnhem-West.

Maar ook dit keer zal deze Airborne-herdenking, ter gelegenheid van de 77-ste herdenking van Operatie Market Garden bij het monument “Remember September 1944”, vanwege Coronabeperkingen een beperkte omvang hebben. Uiteraard staat het buurtbewoners en andere belangstellenden vrij, om op een zelfgekozen moment tijdens het Airborne-weekend, in kleine afvaardiging of persoonlijk bloemen bij het bekende monument te leggen. Wel zullen tijdens deze korte plechtigheid een tweetal vliegtuigen (Harvards) van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht een groet brengen aan het monument “Remember September 1944”.

Het Comité Airborne Herdenking Arnhem-West dat deze herdenking jaarlijks organiseert, in nauwe samenwerking met het Montessori College Arnhem en de West Arnhemsche Muziekvereeniging, hoopt van ganser harte, dat het volgend jaar weer mogelijk zal zijn, om deze inmiddels bekende en traditionele grote Airborne-herdenking in Lombok op de oorspronkelijke manier te organiseren.

Tijdens de korte plechtigheid zullen wel door RTV Arnhem opnamen worden gemaakt, die door deze zender en door TV Gelderland zullen worden uitgezonden.

Locatie: Nassauplein, Arnhem-West (Lombok).

Tijdstip; Vrijdag 17 september 2021 – 15.00 uur.

Geef een reactie