Presentatie Airborne Tulips Memorials/MCA 2023

Op dinsdag 31 oktober 2023 werden bij het Montessori College Arnhem officieel de eerste tulpenbollen aangeboden, waarmee het startsein werd gegeven voor het planten van de bekende “Parachutistenbloembollen” ter herinnering aan de inzet van The Parachute Regiment tijdens de Slag om Arnhem.

Het aanbieden van de Airborne tulpen aan het Montessori College Arnhem. Van links naar rechts: de leerlingen Midas Snijders, Renze Glas, hoofdtuinman en oud-docent Gerrit Jan Dijkhout, Henny Kolster (CAHAW), Sander Cok (MCA), Henrie Snijders (MCA), en Edwin Buisman (CAHAW).
Voorste rij: de MCA-leerlingen Jetske Thissen, Elin Brakshoofden, Isis Brakshoofden en Amanda Slotboom van The Airborne Tulips Memorials.

Ruim tienduizend van deze tulpenbollen zullen de komende weken worden geplant bij scholen in Arnhem en Oosterbeek en bij Airborne-monumenten. Deze plantactie is een initiatief van de Airborne Tulips Memorials een Brits-Nederlandse organisatie die jongeren en scholen, rond Arnhem wil betrekken, bij het herdenken en levend houden van de herinnering aan de Slag om Arnhem in 1944.

De MCA-leerlingen Jetske Thissen, Elin Brakshoofden, Amanda Slotboom van The Airborne Tulips Memorials en Ben Kolster, Henny Kolster en Edwin Buisman van het Comité Airborne Herdenking Arnhem West.

De leerlingen en docenten van het Montessori College Arnhem ontvangen als eersten de tulpen, omdat deze school intensief is betrokken bij de Airborne-herdenking in de wijk Lombok, die jaarlijks wordt georganiseerd door het Comité Airborne Herdenking Arnhem West.

Het MCA adopteerde in 2017 het monument “Remember September 1944”op het Nassauplein in Lombok en ontving daarvoor de officiële erkenning van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei.