Airborne herdenking 15 september 2023

Zoon en kleinzoon Roy Urquhart aanwezig bij Airborneherdenking Arnhem West

Vrijdagmiddag 15 september om 15.00 uur is de jaarlijkse Airborne-herdenking op het Nassauplein in Lombok. De herdenking vindt plaats bij het monument “Remember September 1944” dat in 1987 werd onthuld door Roy Urquhart, commandant van de Britse 1-ste Airborne Divisie. Zijn zoon Adam en kleinzoon Robert, zullen de ceremonie bijwonen. Met deze plechtigheid worden alle Britse soldaten en Arnhemse burgers herdacht die tijdens de Slag om Arnhem zijn omgekomen bij gevechtsacties in Arnhem-West. De West Arnhemse Muziekvereniging speelt koraalmuziek. De herdenking is voor iedereen toegankelijk. 

De volledige tekst vindt u hier:

Op vrijdagmiddag 15 september 2023 om 15.00 uur, zal bij het monument “Remember September 1944”, op het Nassauplein in de Arnhemse wijk Lombok, weer de jaarlijkse herdenking plaatsvinden.
Tijdens deze herdenking zullen alle Britse militairen en ook Arnhemse burgers worden herdacht, die tijdens de Slag om Arnhem, in het gebied tussen het spooremplacement van het station Arnhem, in de wijk Lombok en op en rond de Utrechtseweg en Onderlangs zijn gesneuveld of tijdens de gevechten zijn omgekomen.
Deze herdenking is een initiatief van het Comité Airborne Herdenking Arnhem West. In dit comité wordt o.a. samengewerkt door, de West Arnhemsche Muziekvereeniging en het Montessori College Arnhem. Deze op de Utrechtseweg gevestigde onderwijsinstelling heeft het monument ook officieel geadopteerd.
Tijdens de herdenking zal een belangrijke rol worden vervuld door de leerlingen van het Montessori College Arnhem. Zij zijn het immers die in de komende jaren de herinnering aan de opofferingen van de geallieerde militairen van september 1944 levend moeten houden. Dus bijna letterlijk; “Remember September 1944”.

Naast de Montessori-leerlingen en de bewoners en vertegenwoordigers van Arnhem-West (Lombok) zullen Britse en Nederlandse veteranen- en Airborne gerelateerde organisaties aan de herdenking deelnemen. De herdenking zal worden besloten met een fly-past door historische militaire vliegtuigen van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.
Het Comité Airborne Herdenking Arnhem West nodigt u uit om bij deze herdenking aanwezig te zijn.
Tijdstip herdenking: Vrijdag 15 september 2023, van 15.00 uur tot 16.15 uur.
Locatie: Airborne-monument Nassauplein, Arnhem (Lombok).
De officiële gasten worden vanaf 14.30 uur ontvangen in Wijkgebouw “t-Huukske”, Mauritsstraat 22,
Arnhem-West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *